ΠΡΟΛΗΨΗ

Προληπτικές καλύψεις οπών-σχισμών.

Ο κίνδυνος εμφάνισης τερηδόνας είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην παιδική ηλικία. Οι καλύψεις οπών και σχισμών βοηθούν εξαιρετικά στην πρόληψη της τερηδόνας, ενισχύοντας την επιφάνεια των δοντιών και συμβάλλοντας στην συνολική υγιεινή τους.

Τι είναι οι προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών στα παιδιά;

Είναι ένα σημαντικό προληπτικό μέτρο ενάντια στην τερηδόνα. Πρόκειται για διαφανείς ή αδιαφανείς υγρές ρητίνες που “γεμίζουν” τις οπές και σχισμές της επιφάνειας των δοντιών με την οποία μασάμε και δεν βουρτσίζονται καλά. Στα σημεία, δηλαδή, που μένουν τα υπολείμματα των τροφών και αναπτύσσεται τερηδόνα. Μετά την εφαρμογή τους, τα μικρόβια και οι τροφές δεν μπορούν να παγιδευτούν εκεί.

Πως γίνεται η καλύψη οπών σχισμών;

Η τοποθέτησή τους είναι εύκολη και γίνεται σε μία επίσκεψη. Πρώτα καθαρίζεται και προετοιμάζεται η επιφάνεια του δοντιού με ειδικό τρόπο και στη συνέχεια τοποθετείται του υλικό, χωρίς να τροχιστεί και χωρίς να απαιτείται αναισθησία.

Στην Kindzdent φροντίζουμε να έχουμε άψογο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Σε ποιά δόντια εφαρμόζεται συνήθως;

Η πρώτη μας επιλογή, είναι οι 1οι μόνιμοι γομφίοι (εξαρίτες), που είναι τα πιο σημαντικά μόνιμα δόντια και φυτρώνουν στην ηλικία των 6 ετών (πίσω από τα παιδικά δόντια που ήδη υπάρχουν). Είναι αυτά που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να χαλάσουν. Καλό είναι, να τοποθετηθούν επίσης, στους 2ους μόνιμους γομφίους, που εμφανίζονται στα 12 έτη, και είναι το τελευταίο μόνιμο δόντι που εμφανίζεται στην εφηβεία.

Αυξημένο τερηδονικό κίνδυνο εμφανίζουν τα πίσω παιδικά δόντια στην ηλικία των 3-5 ετών, ιδιαίτερα σε παιδιά με διατροφή πλούσια σε σάκχαρα και υδατάνθρακες, ή παιδιά που θηλάζουν.

Πόσο διαρκούν τα υλικά;

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι προληπτικές καλύψεις διαρκούν πολλά χρόνια (πάνω από 5-10 χρόνια) εφόσον τοποθετηθούν σωστά. Το κόστος είναι μικρότερο από μια κανονική έμφραξη (σφράγισμα). Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η εξασφαλίζει ένα δόντι υγιές για πολλά χρόνια χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη οδοντιατρική θεραπεία.

Η προστασία που προσφέρουν οι καλύψεις εφόσον παραμείνουν στη θέση τους είναι 100%. Επειδή καμιά φορά μπορεί να τριφτούν από το δόντι, με τον χρόνο, καλό είναι να ελέγχονται τακτικά και να αξιολογείται η συμπλήρωσή τους.

Οι προληπτικές καλύψεις πρέπει να είναι μέρος ενός προληπτικού προγράμματος, παράλληλα με την χρήση φθοριούχου οδοντόκρεμας, οδηγίες βουρτσίσματος και τακτική επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο, για ολοκληρωμένη προστασία από τη τερηδόνα.

Eπικοινωνία
Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
210 99 10 206
info@kidzdent.gr
Ωράριο
Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing