ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η ορθοδοντική παρακολούθηση και θεραπεία, αποσκοπεί στην υγιή ανάπτυξη των οστών των γνάθων και των δοντιών του παιδιού σας, αλλά και στην ορθή σύγκλειση (άρθρωση) μεταξύ τους. Το πρώτο βασικό πλεονέκτημα της ορθοδοντικής θεραπείας είναι πως όταν τα δόντια βρίσκονται στις σωστές τους θέσεις, η καθαριότητα του στόματος γίνεται πιο εύκολα και με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η δημιουργία των φλεγμονών και νόσων του στόματος (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, οδοντική τερηδόνα), τόσο στην εφηβική αλλά και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.
Δεύτερον, η σωστή σύγκλειση των δοντιών και των γνάθων έχει σαν αποτέλεσμα την σωστή λειτουργία τους, γεγονός που εξυπηρετεί την σωστή ομιλία, διατροφή και αποφυγή πολλών προβλημάτων της κροταφογναθικής άρθρωσης (βρυγμός, πόνος στην άρθρωση, νευραλγίες).

Τελευταία, ένας πολύ σημαντικός λόγος που πολλοί γονείς καταφεύγουν στην ορθοδοντική θεραπεία των παιδιών τους είναι τα αισθητικά προβλήματα που δημιουργούνται από τα ‘στραβά’ δόντια και τις ‘ασυμμετρες’ γνάθους (προγναθισμός της άνω ή της κάτω γνάθου). Ωστόσο, οι προηγούμενοι λόγοι είναι εξίσου σημαντικοί στην απόφαση αυτή.

Ορθοδοντική παρακολούθηση ανά ηλικία.

Στο ιατρείο μας πραγματοποιείται όλο το φάσμα της ορθοδοντικής παρακολούθησης και συμβουλευτικής, από την βρεφική έως την μετεφηβική ηλικία του παιδιού σας. Η παιδοδοντίατρός μας, Βασιλική Καφούρου, θα αξιολογήσει το παιδί σας από την βρεφική του ηλικία και θα σας συμβουλέψει για την σωστή χρήση του μπιμπερό και της πιπίλας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, καθώς και τους τρόπους αποφυγής μελλοντικών ορθοδοντικών προβλημάτων. Η παρακολούθηση συνεχίζεται με την ολοκλήρωση όλων των παιδικών δοντιών στην ηλικία των 3 ετών και μετέπειτα στην ηλικία των 6-7 ετών, με την αλλαγή των πρώτων παιδικών δοντιών και τον ερχομό των πρώτων μονίμων δοντιών. Ορθοδοντικές παρεμβάσεις στην ηλικία αυτή γίνονται μεμονωμένα και υπό προϋποθέσεις.

Από την ηλικία των 7-8 ετών, το παιδί σας είναι φρόνιμο να παρακολουθείται κάθε 6-12 μήνες (ανάλογα τις ιδιαιτερότητες των ορθοδοντικών προβλημάτων του). Η σωστή ηλικία, για την αρχή της ορθοδοντικής θεραπείας, ορίζεται συνήθως μεταξύ 8-10 ετών, δηλαδή όταν αλλάζουν τα τελευταία ‘πίσω’ παιδικά δόντια. Αυτό ορίζεται ανάλογα φυσικά με την ταχύτητα αλλαγής των νεογιλών δοντιών, αλλά και το εξατομικευμένο πρόβλημα του κάθε παιδιού. Υπάρχουν περιπτώσεις που η ορθοδοντική θεραπεία εκτυλίσσεται πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά όταν ξεκινά νωρίς. Ο ορθοδοντικός του ιατρείου μας, Γιώργος Κωτούλας, θα σας ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την ορθοδοντική παρακολούθηση και θεραπεία του παιδιού σας.

Μερικές φορές, η αφαίρεση ενός δοντιού μπορεί να είναι απαραίτητη για  ορθοδοντικούς λόγους.

Η διαδικασία της εξαγωγής γίνεται τελείως ανώδυνα, χάρη στην εμπειρία και τα σύγχρονα εργαλεία μας, χωρίς καμία αρνητική επίπτωση στην συμπεριφορά του παιδιού σας.

Oι συνεργάτες της παιδοδοντιατρικής κλινικής Kidzdent έχουν την εμπειρία να χειρίζονται πολύ καλά τέτοιες θεραπείες  με τα νέα σύγχρονα και ανώδυνα μέσα που διαθέτουμε στο ιατρείο μας!

Eπικοινωνία
Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
210 99 10 206
info@kidzdent.gr
Ωράριο
Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing