ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Τι ειναι η αναισθησία και πότε είναι απαραίτητη.

Η μέθοδος της μέθης ή ολικής αναισθησίας υποβάλλει το παιδί σας σε κατάσταση μερικής ή ολικής ύπνωσης, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Το παιδί δεν καταλαβαίνει και δεν θυμάται τίποτα που να αφορά την οδοντιατρική του θεραπεία, μετά από αυτήν την διαδικασία. Η αναισθησία είναι ιδανική για παιδιά με έντονο και μη διαχειρίσιμο οδοντιατρικό φόβο, παιδιά με φυσικές και νοητικές ειδικές ικανότητες και μη συνεργάσιμες συμπεριφορές, όπως και βρέφη που χρήζουν οδοντιατρικής θεραπείας.

Επίσης, την λύση αυτή επιλέγουν οι γονείς, όταν η συνολική οδοντιατρική θεραπεία αποτελείται από πολλαπλά ραντεβού και είναι επείγουσα, ή οικογένειες που διαμένουν σε μακρινές περιοχές, όπου η παροχή εξειδικευμένης παιδοδοντιατρικής φροντίδας είναι δύσκολη.

Ποιος χορηγεί την αναισθησία στο παιδί;

Η αναισθησία χορηγείται από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο, σε κλινική που μπορεί να αντιμετωπίσει οδοντιατρικά περιστατικά με την μέθοδο αυτή.

Η επικεφαλής της Kidzdent, Δρ Βασιλική Καφούρου, κατέχει τριετή εξειδικευμένη εκπαίδευση , σε ό,τι αφορά την οδοντιατρική θεραπεία με την χρήση μέθης και ολικής αναισθησίας. Επιπλέον, κατέχει σημαντική εμπειρία σε γνωστά πανεπιστήμια και κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Χρησιμοποιεί για παραπάνω από 12 χρόνια την μέθοδο αυτή, έχοντας ολοκληρώσει εκατοντάδες περιστατικά, τα οποία συνεχίζει και παρακολουθεί στο ιατρείο μας μεταγενέστερα.

Είναι ασφαλής η ολική αναισθησία για το παιδί; Γιατί να την προτιμήσω;

Η μέθοδος της ολικής αναισθησίας είναι απόλυτα ασφαλής. Σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για την πραγματοποίηση των λεπτών δοντιατρικών πράξεων, με ακρίβεια, σε ένα παιδί που δεν μπορεί να συνεργαστεί, σε σύγκριση με την κλασική τοπική αναισθησία στο ιατρείο μας. Μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε άριστη ποιότητα οδοντιατρικής περίθαλψης σε μια ευαίσθητη ομάδα παιδιών, με σχετική ευκολία. Επίσης, το μεγαλύτερο προνόμιο της ολικής αναισθησίας, είναι πως όλες οι οδοντιατρικές πράξεις ολοκληρώνονται σε μια μόνο συνεδρία. Έτσι το παιδί δεν χρειάζεται να επανέλθει, τουλάχιστον άμεσα για θεραπεία, παρά μόνο για πρόληψη.

Τις περισσότερες φορές, εφόσον το δύσκολο κομμάτι της οδοντιατρικής θεραπείας έχει ολοκληρωθεί, ακολουθεί στενή επανεξέταση της στοματικής υγείας του παιδιού. Μετά την απαραίτητη εξοικείωση, η πρόληψη και οποιαδήποτε μικρή οδοντιατρική παρέμβαση πραγματοποιείται μελλοντικά στο ιατρείο μας.

Είμαστε περήφανοι να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους στον χώρο της αναισθησίας, ώστε να παρέχουμε, πάνω απ’όλα με ασφάλεια, την απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα στους μικρούς ασθενείς μας!

Για οποιαδήποτε απορία, κλείστε το ραντεβού σας, προκειμένου να αξιολογήσουμε από κοντά το παιδάκι σας.

Eπικοινωνία
Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
210 99 10 206
info@kidzdent.gr
Ωράριο
Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing