ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΗΚΕΣ ΔΟΝΤΙΟΥ

Πολλές φορές, συνήθως μετά από κάποιον τραυματισμό ή λόγω καταστροφής από τερηδόνα, το παιδί μπορεί να χάσει το δόντι του.

Η λύση είναι η τοποθέτηση παιδικής θήκης δοντιού, η οποία έχει ακριβώς την ίδια όψη με το δόντι που χάθηκε.

Θήκες σύνθετης ρητίνης.

Oι θήκες, καθώς επίσης οι ανασυστάσεις ή όψεις, ρητίνης αποτελούνται από το ίδιο υλικό που γίνεται ένα σφράγισμα, δηλαδή την σύνθετη ρητίνη. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για αποκατάσταση των μπροστινών δοντιών ενός παιδιού, ώστε όταν χαμογελά να ταιριάζει όμορφα με το φυσικό τους χρώμα.

Παρ’όλο που είναι μια πολύ καλή ‘αισθητική’ λύση, δεν είναι πάντα τόσο ανθεκτική όσο οι ανοξείδωτες μεταλλικές θήκες που χρησιμοποιούμε για τα ‘πίσω’ δόντια.

Επειδή είναι πιθανό να φθαρούν ή να χρωματίσουν όπως ακριβώς τα ίδια τα δόντια, η υγιεινή τους πρέπει να είναι πολύ συνεπής. Επίσης, η ανθεκτικότητά τους πλησιάζει, αλλά δεν είναι ίδια με αυτή των φυσικών δοντιών. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να αποφεύγονται πολύ σκληρές τροφές, ώστε να καταφέρει το παιδί να κρατήσει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα μέχρι να αλλάξει αυτά τα δοντάκια του.

Θήκες πορσελάνης.

Οι θήκες πορσελάνης αποτελούν την καλύτερη αισθητική επιλογή για την αποκατάσταση ενός πολύ χαλασμένου ή σπασμένου δοντιού. Έχουν άψογη αισθητική και λειτουργία ταυτόχρονα, και η ολοκλήρωση γίνεται σε μια μόνο συνεδρία. Αποτελούνται από το πολύ ανθεκτικό και σκληρό υλικό της ζιρκονίας. Είναι κατασκευασμένες να ταιριάξουν απόλυτα με το φυσικό χρώμα των δοντιών του παιδιού σας. Είναι απόλυτα βιοσυμβατές και δεν δημιουργούν καμία ευαισθησία. Αποτελούν το επόμενο βήμα κοντά στα φυσικά δόντια του παιδιού σας.

Ανοξείδωτες Θήκες (Stainless Steel Crowns).

Οι ανοξείδωτες παιδικές θήκες είναι πάντα η ‘νούμερο ένα’ επιλογή των  παιδοδοντιάτρων, όταν ένα δόντι είναι πολύ κατεστραμμένο, γιατί είναι μια σταθερή, ανθεκτική, αποτελεσματική και πιστοποιημένη τεχνική.

Εφαρμόζεται μόνο στα ‘πίσω’ δόντια (γομφίους). Τα δόντια αυτά δέχονται μεγάλες μασητικές δυνάμεις και δεν βουρτσίζονται πολύ καλά λόγω της θέσης τους. Έχουνε μεγάλες αύλακες και σχισμές και αυτό τα κάνει περισσότερο επιρρεπή στην τερηδόνα.

Οι ανοξείδωτες θήκες τα προστατεύουν από περαιτέρω καταστροφή όταν έχουν ήδη αδυνατίσει αρκετά από την τερηδόνα. Η ανθεκτικότητά τους πλησιάζει με αυτήν της πραγματικής αδαμάντινης (σμάλτου) των δοντιών.

 Τελευταία, το ‘μεταλλικό’ τους χρώμα δεν δημιουργεί ιδιαίτερο αισθητικό πρόβλημα, γιατί βρίσκονται στο ‘πίσω’ μέρος του στόματος.

Οι εξειδικευμένοι παιδοδοντίατροι της Kidzdent μπορούν να σας κατευθύνουν στην ιδανική επιλογή θήκης για το παιδί σας.

Eπικοινωνία
Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
210 99 10 206
info@kidzdent.gr
Ωράριο
Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing