ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΝΕΥΡΟΥ

Πολφοτομή.

Η πολφοτομή αναφέρεται σε καθαρισμό και απομάκρυνση του άνω μισού τμήματος του νεύρου, μέχρι να εντοπιστεί υγιές τμήμα του. Έπειτα, τοποθετείται πάνω σε αυτό ένα κατάλληλο βιοενεργό υλικό για να εξασφαλίσει την υγεία του υπόλοιπου νεύρου του δοντιού και να εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση ή επαναμόλυνσή του. Μετά από αυτή την θεραπεία, ένας από τους γιατρούς μας θα αποκαταστήσει το δόντι με σφράγισμα ή με μια ειδική παιδική θήκη.

Πολφεκτομή.

Εάν η τερηδόνα έχει προχωρήσει αρκετά μέσα στο νεύρο του δοντιού, μπορεί να διαταράξει την λειτουργία του, αλλά ακόμα και να δημιουργήσει ένα απόστημα. Η θεραπεία που πρέπει να γίνει ονομάζεται πολφεκτομή και μπορεί να σώσει το δόντι, το οποίο εναλλακτικά θα χρειαζόταν να αφαιρεθεί (εξαγωγή).

Η διαδικασία αυτή είναι παρόμοια με την ενδοδοντική θεραπεία (κοινώς απονεύρωση) που πραγματοποιείται σε ενήλικες. Ο παιδοδοντίατρος δημιουργεί μια επικοινωνία με το νεύρο του δοντιού, το καθαρίζει, το αποστειρώνει και το γεμίζει με κάποια ειδικά απορροφήσιμα υλικά.

Ακολουθεί η διαδικασία της αποκατάστασης του δοντιού με σφράγισμα ή παιδική θήκη  ανάλογα, για καλύτερη ανθεκτικότητα.

Και οι δυο διαδικασίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε μια μόνο επίσκεψη, ανάλογα με την κατάσταση του δοντιού. Καμία θεραπεία δεν είναι επίπονη, καθώς γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και με την χρήση τοπικής αναισθησίας. 

Όλοι οι συνεργάτες της παιδοδοντιατρικής κλινικής Kidzdent έχουν την εμπειρία να χειρίζονται πολύ καλά τέτοιες θεραπείες, ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά με τα νέα σύγχρονα και ανώδυνα μέσα που διαθέτουμε στο ιατρείο μας!

Eπικοινωνία
Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
210 99 10 206
info@kidzdent.gr
Ωράριο
Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing