Χριστίνα Ρέππα DDS, MSc.

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Φροντίζουμε για την καλή στοματική υγεία και την αντίστοιχη εκπαίδευση των παιδιών από νωρίς. Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά που μαθαίνουν να προσέχουν τα δόντια τους, κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που τους ακολουθούν μία ζωή. Τα παιδιά με κακή στοματική υγεία και τερηδονισμένα δόντια αντίστοιχα, συνηθίζουν να αποφεύγουν σκληρές τροφές όπως είναι π.χ. το κρέας, τα σκληρά φρούτα και λαχανικά γιατί η κατανάλωσή τους προκαλεί πόνο.

Η Χριστίνα Ρέππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθήνα. Το 2007 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2011 έγινε δεκτή, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα της Παιδοδοντιατρικής. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Οδοντιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011- 2015) κι απέκτησε τα πτυχία Κλινικής Εξειδίκευσης και Master of Dental Science στην Παιδοδοντιατρική.

Στην διπλωματική διατριβή της ασχολήθηκε με την «Καταγραφή τερηδόνας και οδοντιατρικών αναγκών, παιδιών 5 ετών, στην Ελλάδα», ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές άλλες ερευνητικές δραστηριότητες. Πολλές από τις ερευνητικές και κλινικές εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή κι ελληνικά περιοδικά.

 • Έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε πληθώρα ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.
 • Έχει διατελέσει ως επιστημονικός συνεργάτης της προπτυχιακής κλινικής και του εργαστηρίου της Παιδοδοντιατρικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Τον Ιούνιο του 2010 συμμετείχε ως εθελόντρια στο Οδοντιατρικό Τμήμα των Ολυμπιακών Αγώνων για άτομα με αναπηρία (Special Olympics 2011) στην Αθήνα.
 • Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοδοντιατρικής (hspd.gr), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής (EAPD) καθώς και της Διεθνούς Εταιρείας Παιδοδοντιατρικής (IAPD).
 • Από το 2009 ασκεί, αποκλειστικά, την εξειδίκευση της Παιδοδοντιατρικής σε ιδιωτικό επίπεδο. Είναι συνεργάτης Παιδοδοντίατρος της Κλινικής μας από το 2016.

Η Χριστίνα είναι μητέρα δύο μικρών αγοριών. Από μικρή τής άρεσε η ενασχόληση με τα παιδιά και λατρεύει να τους εξηγεί κάθε βήμα της οδοντιατρικής θεραπείας. Όπως άλλωστε λέει και η ίδια, μέσα σε μία εργάσιμη μέρα καλείται να γνωρίσει πολλά διαφορετικά παιδιά, να νιώσει τα συναισθήματά τους, να προσεγγίσει την προσωπικότητά τους και τελικά να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν το άγχος που πιθανόν να έχουν.

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  2007: Πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο)
  2011-2015: Πτυχίο Κλινικής Τριετούς Ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική
  (Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών)
  2011-2015: Master of Dental Science – Μεταπτυχιακό Διπλωμα στην
  Παιδοδοντιατρική (Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών)
  2009- σήμερα: Αποκλειστική Άσκηση Παιδοδοντιατρικής στην Ελλάδα
  2016- σήμερα: Συνεργάτης Παιδοδοντίατρος της Παιδοδοντιατρικής Κλινικής
  Kidzdent

  Eπικοινωνία
  Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
  210 99 10 206
  info@kidzdent.gr
  Ωράριο
  Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

  Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

  All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing