Αθανασιάδου Ειρήνη DDS, MSc.

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη.

Το 2012 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της Οδοντιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Εργάστηκε ως γενικός οδοντίατρος για δύο χρόνια όπου και ανακάλυψε την ιδιαίτερη αγάπη της για τα παιδιά.

Το 2015 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το 2018 αποφοίτησε με βαθμό «άριστα», αποκτώντας τα πτυχία Τριετούς Κλινικής Εξειδίκευσης και Master of Dental Science στην Παιδοδοντιατρική.

Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας παρουσιάσει αρκετές ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις (poster). Έχει αρκετές δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Εκπαιδεύτηκε στην άσκηση οδοντιατρικής με τη χρήση μικροσκοπίου στην Ιταλία, ενώ επισκέφθηκε και συνεργάστηκε με πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως της Αυστραλίας. Ιδιαίτερο ήταν, το ερευνητικό της ενδιαφέρον, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Συμμετείχε σε κλινικές μελέτες με διαβητικούς ασθενείς και πειραματικές μελέτες με την εφαρμογή laser χαμηλής ισχύος σε βλαστικά κύτταρα. Υπήρξε κύρια ερευνήτρια στη μελέτη της επίδρασης βιοενεργού υλικού σε βλαστικά κύτταρα από ανθρώπινα νεογιλά δόντια, για την εκπόνηση της οποίας κέρδισε χορηγία από την εταιρεία Procter & Gamble εν ονόματι «Θ. Κουλουρίδη». Τα αποτελέσματα της ανωτέρω μελέτης βραβεύτηκαν με τον τίτλο της καλύτερης ερευνητικής εργασίας σε Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, το 2017, με το βραβείο «Ν. Μπαλτά».

Είναι μέλος της Εταιρείας Προληπτικής Οδοντιατρικής Ελλάδος (ΕΠΟΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοδοντιατρικής (HSPD), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής (EAPD) καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Οδοντιατρικής Έρευνας (IADR).

Συμμετέχει εθελοντικά σε προγράμματα ελέγχου και βελτίωσης της στοματικής υγιεινής, τόσο σε μονάδες υγείας, σε οργανισμούς όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και το ελληνικό παιδικό χωριό Φιλύρου, αλλά και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Από το 2019, είναι συνεργάτης Παιδοδοντίατρος της Κλινικής μας Kidzdent.

Αγαπά ιδιαίτερα να μιλά και να εξηγεί στα παιδιά για την σημασία της σωστής διατροφής, στην διατήρηση της υγείας των δοντιών τους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

2012: Πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
2015-2018: Πτυχίο Κλινικής Τριετούς Ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – ΑΠΘ)
2015-2018: Master of Dental Science – Μεταπτυχιακό Διπλωμα στην Παιδοδοντιατρική (Αριατοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – ΑΠΘ)
2017: Βραβείο “Ν.Μπαλτά” για την καλύτερη Ερευνητική εργασία σε Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδοδοντιατρικής
2015- σήμερα: Αποκλειστική Άσκηση Παιδοδοντιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό
2019- σήμερα: Συνεργάτης Παιδοδοντίατρος της Παιδοδοντιατρικής Κλινικής Kidzdent

Eπικοινωνία
Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
210 99 10 206
info@kidzdent.gr
Ωράριο
Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing