Νεφέλη Παναγιώτου DDS, MSc.

ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

 Ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια της δουλειάς μας είναι η πρόκληση να «κερδίσουμε» τους μικρούς ασθενείς, θεμελιώνοντας την εμπιστοσύνη και την καλή συνεργασία. Τους εξηγώ λοιπόν ότι πρέπει να μετρήσω πόσα δόντια έχουν μ’ ένα καθρεφτάκι και να εντοπίσω τις «ζουζουνοφωλιές». Η τεχνική «Πες – Δείξε – Κάνε» βοηθάει να αναγνωρίσουμε κι αξιολογήσουμε τις ανάγκες του κάθε παιδιού

Η καταγωγή της Νεφέλης Παναγιώτου είναι από το νησί της Καρπάθου. Γεννήθηκε στη Ρόδο, όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Στη συνέχεια μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου και τελείωσε το σχολείο. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, εργάστηκε στο Στρατιωτικό Οδοντιατρείο Φρουράς Αθηνών, όπου παρείχε μεγάλο εύρος οδοντιατρικών εργασιών σε ενήλικες και παιδιά. Κατόπιν, εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παιδοδοντιατρικής, στο Yeditepe University, της Κωνσταντινούπολης, όπου έλαβε το τίτλο Master of Science in Pediatric Dentistry “With Ηonours”.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, η ερευνητική της δραστηρίοτητα ήταν για την οδοντική διάβρωση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Ευρωπαικό Οδοντιατρικό περιοδικό “European Archives of Pediatric Dentistry” και παρουσιάστηκε στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παιδοδοντιατρικής, στην Αθήνα, το 2011.

  • Το 2012, άνοιξε το δικό της προσωπικό ιατρείο στη Ρόδο, με αποκλειστική άσκηση οδοντιατρικής για παιδιά κι άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Το 2015 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για 6 χρόνια, σε διακεκριμένες ιδιωτικές  οδοντιατρικές κλινικές, αποκλειστικά ως παιδοδοντιατρος. 
  • Είναι εγγεγραμμένη στον Οδοντιατρικό Σύλλογο της Αγγλίας (General Dental Council) και της Δωδεκανήσου. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντιατρικής Εταιρείας (hspd.gr) και του International Association of Paediatric Dentistry (IAPD).
  • Συμμετέχει ενεργά στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση, στις νέες εξελίξεις και τεχνολογίες, σε συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν την Παιδοδοντιατρική. 
  • Από τον Σεπτέμβριο του 2021, με μεγάλη μας χαρά, είναι συνεργάτης Παιδοδοντίατρος της Κλινικής KIDZDENT.

 

Η Νεφέλη είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Στον ελεύθερο χρόνο της, αθλείται παίζοντας tennis ή κάνοντας Pilates κι απολαμβάνει να περνάει χρόνο με την οικογένειά της. Μιλάει άπταιστα 3 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά.

Eπικοινωνία
Ηρ. Πολυτεχνείου 38Α, Ηλιούπολη 163 41
210 99 10 206
info@kidzdent.gr
Ωράριο
Δευ – Παρ 12:00-20:00 (Κατόπιν ραντεβού)

Copyright 2021 | Kidzdent – Pediatric Dental Clinic – Kafourou Vasiliki

All Rights Reserved | Designed & Developed by Que Healthcare Marketing